Składniki:

  • Ser twarogowy półtłusty – 1 opakowanie (500 g)
  • Jogurt naturalny – 5 łyżek
  • Migdały, płatki – 3 łyżki
  • Banan – 1 dojrzała sztuka
  • Daktyle suszone – 10 sztuk
  • Rodzynki – 4 łyżki
  • Kandyzowana skórka pomarańczowa – 2 łyżki
  • Ksylitol – 3 łyżki
  • Sok z pomarańczy – 2 łyżki
  • Wanilia – 1 laska

Sposób przygotowania:
Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić. Twaróg zmielić 3-krotnie. Dodać do niego ksylitol, rozgniecionego banana, sok z pomarańczy i jogurt. Zmiksować całość na gładką masę. Do masy dodać wanilię, płatki migdałów, skórkę pomarańczową, pokrojone daktyle oraz odsączone rodzynki. Wszystkie składniki należy razem wymieszać. Sito o drobnych oczkach, wyłożyć lnianą ściereczką, nałożyć masę. Docisnąć lekko i wyrównać wierzch. Przykryć z góry ściereczką, aby pascha nie wyschła. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Po schłodzeniu, wyłożyć paschę na talerz. Udekorować według uznania.

Smacznego! 

Pin It on Pinterest

Share This